Post

Voetbal

online casino Mijn broer en ik voetballen allebei. We zijn echt fans. Wij zij fan van Feyenoord. Bij elke thuiswedstrijd zijn wij aanwezig in De Kuip. Het is altijd weer een groot feest. De vorige keer dat ik en mijn broer in het stadion zaten, vroegen wij ons af hoeveel toeschouwers er wel niet in De Kuip konden. Dit hebben we dan ook meteen opgezocht. In totaal kunnen er 51.117 mensen in De Kuip. Tenminste, zoveel zitplaatsen zijn er. 40.000 zitplaatsen hiervan zijn overdekt. De rest niet. Wanneer het regent heb je dus pech als je niet overdekt zit.

Toen we de informatie lazen, lazen we meteen meer over het stadion. We lazen dat het stadion uit 1937 kwam. In 1994 is het stadion gerenoveerd. De visie van het stadion is: een multifunctionele Kuip, waaraan heel Rotterdam plezier beleeft. Een top visie vonden wij. Maar niet alleen heel Rotterdam heeft er natuurlijk plezier aan. Ook mensen uitandere steden kunnen plezier beleven in het stadion.

Naast De Kuip staat het Maasgebouw. In dit gebouw bevinden er veel zalen waar feesten en partijen georganiseerd worden. Deze zalen zijn ook af te huren. Ook heeft het gebouw restaurants, een museum over Feyenoord en kantoren. Ook bevat het Maasgebouw 40 businessunits. Hierin kunnen zakenrelaties elkaar voor en na de wedstrijd op een informele manier ontmoeten.

Moderne facelift

Het stadion heeft een enorme facelift ondergaan tijdens de renovatie in 1994. Het is een heel modern stadion geworden. Het heeft een stalen tribune en een drie meter diepe gracht om het stadion. Ook het sanitair heeft een make over gekregen. Het is daarom geen straf om een hele avond in De Kuip te vertoeven. Het is een uitstapje wat we meestal met de hele familie De Meene maken.

Leukste dag

Bas ik en ik kunnen allebei wel zeggen dat wij een eker in het stadion de leukste dag van ons leven hebben meegemaakt. Feyenoord moest tegen Ajax. Een super spannende wedstrijd natuurlijk. Wel was het erg druk en waren de toeschouwers af en toe wat agressief. Mijn broer was die dag jarig. Voor de grap ben ik daarom naar de receptie van het stadion gelopen, om dit te zeggen en om te vragen of de mascotte van Feyenoord lang zal ze leven kon zingen in de rust. De receptioniste zei dat ze ging proberen iets te regelen. Ik dacht eigenlijk al dat het dus niet zou lukken, maar toch wel. In de rust werd lang zal ze leven opgezet en werd Bas gefeliciteerd. Hij was helemaal blij. Het was geweldig.

In mijn volgende blog vertel ik jullie wat ik altijd in mijn vakantie doe.