Post

Welkom

airport online casino Welkom bij CBS De Meene! Deze website is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is en over veel verschillende onderwerpen iets wilt weten. Ik, Bart de Meene, heb deze website samen met mijn broer Bas de Meene opgezet. Wij zijn deze website begonnen, omdat wij zelf ook erg nieuwsgierig zijn en overal iets van willen weten. Onze website is een soort CBS. Je kan er allerlei informatie, cijfers en nieuws op vinden. We plaatsen regelmatig nieuwe blogs.

Vliegverkeer

Wij gaan ieder jaar weer in de zomervakantie drie weken op vakantie met de gehele familie De Meene. De reis gaat ieder jaar naar een ander land. Afgelopen zomer zijn we naar Thailand gegaan. We vlogen vanaf Schiphol.

Toen Bas en ik samen naast elkaar op Schiphol op een bankje zaten te wachten, hadden we het over de drukte op het vliegveld. Wij vroegen ons af hoeveel mensen er op dat moment op het vliegveld aanwezig waren. We hadden toch nog heel veel tijd. Dus besloten we het op internet op te zoeken.

Op internet vonden we verschillende cijfers. Gemiddeld vlogen er per dag 235 duizend passagiers van en naar Schiphol. Dat betekende dus dat er ongeveer zoveel man aanwezig was op het vliegveld. Enorm veel dus. Gelukkig is het een groot vliegveld en merk je dit niet. Daarna waren we ook wel benieuwd hoeveel passagiers er jaarlijks op Schiphol waren. Dit was bijna 19,8 miljoen. Ontzettend veel dus.

Niet alleen op Schiphol is het druk met passagiers. Ook op de luchthavens van Eindhoven en Rotterdam is het ontzettend druk. In Eindhoven reisde er 1,7 miljoen passagiers en in Rotterdam reisde er 577 duizend passagiers in een jaar. Het is natuurlijk wel veel minder dan op Schiphol. Op Schiphol vliegen er op een dag namelijk bijna net zoveel passagiers als in een jaar op het vliegveld van Rotterdam.

Echt indrukwekkend die vliegvelden in Nederland. Er reizen zoveel passagiers via de Nederlandse vliegvelden. Er zijn veel passagiers die een tussenstop moeten maken op Schiphol om door te reizen. Ook reizen er veel inwoners van de buurlanden via onze vliegvelden. Dat is best bijzonder. Nederland is namelijk maar een klein kikkerlandje.

In mijn volgende blog kunnen jullie over de leukste dag van mijn leven lezen.